29. lokakuuta 2011

kristallipullat

Tämä ohje on Pullahiiren leivontanurkka-blogista, josta löytyy aivan mahtavan herkullisia ohjeita! :) Näitä pullia olen tehnyt joskus aiemminkin, mutta silloin pidin niitä liian vähän aikaa uunissa ja ne jäivät raa'aksi, mutta nyt onnistui oikein hyvin. Näistä tuli ihan mun ja porukoiden lempparipullia, joten varmasti teen uudestaankin! Nytkin tein näitä ensin lauantaina mökille, kun sinne tuli sukulaisiakin ja sitten iskä halusi näitä uudestaan vielä tänään sunnuntainakin ja minähän leivon, kun pyydetään ;)

Image and video hosting by TinyPic

Ohje suoraan Pullahiireltä:

Taikina:
2 dl Vanilla-vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Juoksevaa tai 50 g margariinia
Voiteluun:
½ dl Juoksevaa tai 50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria


Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi ( ne ovat pieniä) tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.

Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita. Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.

27. lokakuuta 2011

minttusuklaa-mutakakku

Tän ohjeen löysin Leipuritar-blogista ja kuulosti niin herkulliselta, että oli itekin pakko kokeilla! Ja hyvää oli, mmm :) Vaniljajätskin kanssa tällä herkuteltiin.

Image and video  hosting by TinyPic

Ohjekin suoraan Leipurittarelta (itse tein vaan 1,5 kertaisen annoksen, kun oli isompi vuoka):

100g margariinia

100g minttukrokanttisuklaata

2 munaa

1,5dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

0,5tl leivinjauhoja

2rkl tummaa kaakaojauhetta

ripaus suolaa

Sulata margariini ja suklaa kattilassa, vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulanut suklaa-margariiniseos, jonka jälkeen siivilöi joukkoon kuivat aineet (vehnäjauho, leivinjauho, kaakaojauho). Kaada voideltuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20cm. Paista uunissa 175C n. 25 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön kera!

14. lokakuuta 2011

minttusuklaa-päärynäkakku

Tein tätä jo heinäkuussa, kun äiti lopetti vanhassa työpaikassaan (jossa myös minä olin kesätöissä ja loppu just samaan aikaan työt) ja haluttiin viedä työkavereille kakkua :) Ohje oli Kodin Kuvalehdesta, jossa esiteltiin lukijoiden parhaimpia kakkuja. Ei tullut kyllä yhtään samanlainen eikä läheskään yhtä hieno kuin lehdessä oli..

Image and video hosting by TinyPic

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
Päärynöiden liemi (itse laimensin vedellä, koska halusin pohjan kosteammaksi)

Täyte:
1 tlk (400 g) säilykepäärynöitä
+
After Eight-mousse:
4 dl vispikermaa
3/4-1 dl sokeria (tuli melko makeaa, vaikka laitoin vaan 3/4 dl)
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
15 kpl After Eight-minttusuklaakarkkeja

Päällä:
Samaa After Eight-moussea kun täytteenä + pari valmista sokerimassakukkasta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kaada taikina 3 litran voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 180 asteessa 30-35 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Valuta päärynät siivilässä ja säästä liemi. Survo päärynät soseeksi. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Lisää joukkoon ranskankerma ja vaniljasokeri. Leikkaa jääkaappikylmät minttusuklaapalat pieniksi ja sekoita vaahtoon.

Leikkaa kakkupohjaan kaksi väliä ja kostuta välit päärynätölkin mehulla. Levitä alimmalle pohjalle ensin päärynäsurvosta ja sen päälle reilusti minttu-kermavaahtoa. Täytä toinen väli samalla tavalla. Kuorruta kakku lopulla kermaseoksella ja koristele mielesi mukaan.

Tässä vielä molemmat kakut:

Image and video hosting by TinyPic