24. huhtikuuta 2012

kevättä rinnassa

Heippa pitkästä aikaa!

Enpä oo taas paljoa saanut tänne aikaan, kun tosiaan noi koulujutut pitää aika kiireisenä.. Huhhuh. Kohta kesäloma! Ihanan keväistä jo, kun lumet sulaa ja aurinkokin paistaa aina välillä! Viime viikonloppuna tein tosi maukkaita tortillarullia tupareihin, mutta niistä en muistanut kuvaa ottaa. Ohjeen voin kuitenkin jossain vaiheessa tänne laittaa :)

Tuli muuten tässä mieleen, että olisi tosi kiva nähdä, keitä täällä mun blogissa käy ohjeita tsekkailemassa tai muuten vaan pyörimässä, joten jos vaan viitsit jonkun pienen kommentin jättää, niin tykkäisin tooooosi paljon! :) KIITOS!

Aurinkoisin terveisin,
Enny

10. huhtikuuta 2012

kinkku-aurajuusto-ananas muffinit

Näitä herkullisia muffineita tein tupareihin, kun tammikuussa muutettiin poikaystävän kanssa uuteen kämppään :) Oli aivan mielettömän hyviä! Itse lisäsin tähän Ullan ohjeeseen vielä ananasta.

Image and video hosting by TinyPic

Kinkku-aurajuusto muffinit (ohje suoraan UllanUnelmalta)

1. kulho:

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

2. kulho:
2 dl maitoa
2 kananmunaa
75 g sulatettua voita

3. kulho:
100 g savukinkkua rouhittuna
100 g aurajuustoa murusteltuna
(1 prk pieniä ananaspaloja)
1 sipuli pilkottuna
½ tl mustapippuria

Sekoita jokaisen kulhon ainekset sekaisin. Yhdistä 1 ja 2 kulhon ainekset. Lisää 3 kulhon aineksen joukkoon ja sekaisin. Annostele 12 muffinssivuokaan, ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.
Paista +200 asteessa n. 20 minuuttia.

vanha hyvä piparkakku

Nyt on mennyt aivan liian kauan tässä blogin päivittämisessä! On vaan ollut ihan tajuttoman kiireinen kevät.. Opparia ja muita koulujuttuja, eikä paljoo oo tullut ees leivottua :( Ja nekin vähät mitä oon saanut leivottua, oon unohtanut päivittää tänne! Mutta tässä nyt kuivakakku, jota jouluna tein appivanhemmille :) Piian jutuista tän löysin! Jouluna itse asiassa tein myös joululimppua, mutta kuvaa en muistanut ottaa.. Hyvää kuitenkin oli!

Image and video hosting by TinyPic


2dl fariinisokeria (myös tavallinen sokeri käy)
2 kananmunaa
2 dl siirappia
4 rkl voisulaa
4 dl kermaa (vispi tai kuohu)
2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
2 rkl rouhittuja pähkinöitä
7 dl vehnäjauhoja

Sokeri ja munat vaahdotetaan. Lisätään siirappia ja vähän jäähtynyt voisula ja sekoitetaan vähän. Jauhojen joukkoon sekoitetaan kaikki kuivat aineet ja jauhoja lisätään taikinaan vuorotellen kerman kanssa, samalla sekoitetaan.

Voidellussa, korppujauhotetussa kakkuvuuassa paistetaan 150 asteessa, noin 1-1½h. Hammastikulla on hyvä kokeilla kypsyyttä. Tikku painetaan kakun sisään ja jos siihen ei mitään jää, niin kypsää on.