31. joulukuuta 2010

kylmäsavulohi-katkarapu voileipäkakku

Äitin ja iskän mukaan uuden vuoden viettoon tein jostain blogista (en juuri nyt muista mistä, mutta jos joku tunnistaa omakseen, niin sanoo ihmeessä, niin laitan ylös!) löydetyllä ohjeella, mutta puolet pienempänä ja vähän muunnellen, tämän voileipäkakun :) Tässä siis juuri se ohje, millä itse tein. Hyvää kuulemma oli!

Image and video hosting by TinyPic

14 palaa ruispaahtoleipää

Täyte 1 (täytettä jäi vähän yli):

160 g kylmäsavulohta
60 g katkarapuja
1 prk kylmäsavulohituorejuustoa
3/4 prk kermaviiliä
1 prk creme fraichea
tilliä
valkopippuria

Täyte 2:

2 keitettyä kananmunaa
1/4 prk kermaviiliä
½ prk raejuustoa
45 g margariinia
valkopippuria
suolaa

Kostutus:
2 dl rasvatonta maitoa (meillä tykätään kosteista kakuista!)

Kuorrutus:
1/2 prk pippurituorejuustoa
1/2 prk maustamatontatuorejuustoa

Pilko täytteiden raaka-aineet pieneksi kahteen eri kulhoon ja sekoita maitotuotteiden kanssa tasaiseksi massaksi ja mausta.

Asettele leivät riviin, 3 ½ leipää/kerros ja kostuta. Levitä puolet kala-katkaraputäytteestä leipien päälle ja lado uusi leipäkerros täytteen päälle. Kostuta leivät ja levitä munavoitäyte leipien päälle. Lado uudet leivät ja levitä loppu kala-katkaraputäyte kostutetuille leiville. Kostuta päälle jäävä leipäkerros.

Kääri koko kakku kelmuun tai laita kakkukupuun ja laita jotain painoa päälle. Anna "maustua" seuraavaan päivään.

Sekoita tuorejuustot sekaisin. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla. Itse piti koristella sillein, että säilyy 3 h automatkan, joten laitoin päälle ananasta, kirsikkatomaatteja, katkarapuja ja kurkkua.

Ei kommentteja: