6. joulukuuta 2010

omena-kaneli juustokakku

Idea tähän kakkuun lähti, kun maistoin Valion Uuniomena-jogurttia, oli niin hyvää! Ja heti tuli mieleen, että jogurtti voisi sopia hyvin juustokakun täytteeseen :) Itse siis kehittelin ohjeen, kysellen apua muun muassa Kinuskifoorumilla (www.kinuskikissa.fi, kiitos kaikille!) ja Itsenäisyyspäivänä siis herkuteltiin tällä ja olikin kyllä todella herkkua!

Image and video hosting by TinyPic

Pohja:
180 g valmiita piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl uuniomena-jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
6 liivatetta

Kiille (tuoreomenakiisseli):
2 dl vettä
½ dl sokeria
1 tl kanelia
2 omenaa
½ sitruunan mehu
3 liivatetta

Murskaa piparkakut pieneksi. Itse käytin monitoimikonetta. Sulata rasva ja sekoita piparkakkumurun joukkoon. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä voi-piparkakkuseos vuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi, sekoita joukkoon tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja kaneli ja sekoita tasaiseksi. Sulata liivatteet pienessä tilkassa kuumaa vettä ja sekoita tasaisena nauhana täytteen joukkoon. Kaada vuokaan ja anna hyytyä. Itse annoin olla yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä tee kiille. Laita liivatteet pehmiämään/likoamaan kylmään veteen. Raasta omenat. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja kaneli. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Ota pois levyltä ja lisää sitruunan mehu, omenaraaste ja liivatteet. Sekoita. Kaada varovasti vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä. Koristele haluamallasi tavalla, mutta kakku ei välttämättä tarvitse mitään koristeluja, sillä pinnasta tulee kiilteen ansiosta pelkälläänkin kivan näköinen. Itse laitoin kanelia ja lumihiutaleen muotoisia strösselejä (jotka kyllä vähän levis..)

Image and video hosting by TinyPic

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

pysyykö täyte todellakin muodossaan ilman liivatetta ? herkullisen näköinen muuten!:)

Enny kirjoitti...

Ei pysy, oon näköjään unohtanut kokonaan liivatteet täytteen ohjeesta :D

Mutta oli kyllä herkullista! :)

Anonyymi kirjoitti...

on muuten taivaallisen hyvää! kiitti ohjeesta! :)

Enny kirjoitti...

Eikö olekin? ;) Ole hyvä vaan! :)