14. marraskuuta 2011

poro-voileipäkakku

Open Café-blogista löysin tämän ohjeen ja, kun poro kuuluu rakkaan iskäni lempilihoihin, niin olihan tätä pakko isänpäivänä leipasta :) Ja olikin kyllä hyvää, vaikken mikään ihan hirveä poronlihafani ite vielä olekaan!

Image and video hosting by TinyPic

12 täysjyväpaahtoleipää

Porotäyte:

300 g pororouhetta

2 dl kurkkusalaattia

2 prk ranskankermaa

400 g savuporotuorejuustoa

5 keitettyä kananmunaa


Kostutus:

3 dl maitoa

Kuorrutus:

1 prk ruohosipulituorejuustoa (200g)

1 prk ranskankermaa

Valmista täyte. Vaahdota tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää vaahtoon pororouhe ja mausta mustapippurilla.

Leikkaa leivistä reunat pois ja laita 2 pitkää viipaletta vierekkäin tarjoilualustalle.

Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kurkkusalaattia. Levitä kolmasosa porotäytteestä kurkkusalaatin päälle. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin viipaloidut keitetyt kananmunat. Levitä niiden päälle porotäytettä.. Kolmanteen väliin taas kurkkusalaattia ja porotäytettä. Lado vielä päälle yksi leipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele.

2 kommenttia:

Pulla-Akka kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä porokakku! En ole itse koskaan edes maistanut porovoikkaria, saati tehnyt. Jos vaikka joskus tulisi tilaisuus :)

Enny kirjoitti...

Oli kyllä hyvää, vaikken itekään ole ennen edes paljoa poroa syönyt :) Porukoitten mielestä oli parasta voikkaria, mitä oon tehnyt!