24. toukokuuta 2011

kuningatarkakku

Tällaisen täytekakun leivoin omille 21-vuotis synttäreilleni. Äh, oonpas vanha. Kolmannella kymmenennellä, o-ou. No mutta kakku oli hyvää, nam!

Image and video hosting by TinyPic

6 munan vaalea sokerikakkupohja

Kostutus:
6 dl Spritee (tykätään kosteista kakuista)

1. täyte (Kinuskikissa):
250 g mansikoita
2 ½ dl mansikkakermaa (Valio)
½ prk rahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä pohjan päälle.


2. täyte:
2 dl vispikermaa
250 g Valion kuningatar-rahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta
200 g mustikoita

Vatkaa vispikerma. Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vähän sulaneet mustikat. Levitä pohjan päälle.

Päällä:
5 dl Flora Vispiä, värjättynä Wiltonin Rose-pastavärillä. Lisäksi Princess Lillifee nonparelleja.

Image and video  hosting by TinyPic

kinkku-ananaspiirakka

Omia synttärikahveja vietettiin sukulaisten kanssa viime sunnuntaina :) Aluksi piti olla tarjolla vain täytekakkua ja valmiita cocktail-piirakoita, mutta pakkohan se oli jotain enemmän päästä leipomaan ;) Tein siis tämän herkullisen kinkku-ananaspiirakan. Ohje on äitin vanhasta vihosta, jossa on erilaisia ohjeita. Näillä määrillä tulee pellillinen piirakkaa.

Image and video hosting by TinyPic

Pohja:
400 g voita
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Täyte:
400 g savukinkkua
400 g juustoraastetta
6 dl kermamaitoa (2,5 dl ruokakermaa + 3,5 dl maitoa)
4 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
ananasta

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Nypi vähän pehmennyt voi ja jauhot sekaisin. Lisää munat. Valmista täyte. Sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää mausteet. Levitä pohjan päälle. Painele päälle ananaspalat/-renkaat täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 4o minuuttia tai kunnes pinta on vähän ruskea ja täyte "hyytynyt".

Tässä vielä kuva kaikista tarjottavista:

Image and video hosting by TinyPic

17. toukokuuta 2011

minttusuklaamuffinssit

Synttäripäivä on huomenna ja halusin viedä töihin tarjottavaks näitä herkullisia muffinsseja (miten toi muuten oikeesti kirjotetaan? :D) No kuitenkin.. Oon tehnyt näitä ennenkin, joten tiesin, että hyviä on. Ohje Kinuskikissalta, ihme ja kumma. Sille ei vaan voi mitään, että hänellä on aivan loistavia ideoita ja ohjeita!

Image and video hosting by TinyPic

12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä (ite tein 1½-kertaisen annoksen ja tuli 15 keskikokoista/isoa)

1 Pätkis Mini Bites –pussi
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla. Itse koristelin tomusokerikuorrutteella ja Princess Lillifee-koristerakeilla, kun tosiaan pitää aamulla työpaikalle kuljettaa pyörällä :P

Tässä vielä erilaisia:

Image and video hosting by TinyPic

9. toukokuuta 2011

porkkanapiirakka

Ystävältä sain tämän ohjeen, kun vappuna tällä herkuteltiin! Silloin ystävä leipoi ja jostain syystä onnistui paljon paremmin, kun mulla tällä kertaa :s En tiiä mistä johtuu, kun ihan samalla ohjeella tehtiin.. Noh. Ehkä ens kerralla paremmin :) Ohje alunperin jostain lehdestä löydetty.
Ja huom! Kuorrutteeseen tulee siis tosiaankin sulatejuustoa, ei maustamatonta tuorejuustoa, niinku joku neropatti ajatteli, vaikka muka luki ohjeen hyvin.. Onneks oli kaupat auki ;>

Image and video hosting by TinyPic

Pohja:

4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
2 leivinjauhetta
6 dl porkkanaraastetta
1 dl kasviöljyä

Pinnalle:
100 g sulatejuustoa
60 g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet jauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste ja öljy taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min, kunnes kypsää keskeltä ja kauniin ruskea päältä.

Valmista päällys sillä aikaa, kun kakku jäähtyy. Sekoita sulatejuusto ja jääkaappikylmä margariini. Lisää seokseen tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä tahna jäähtyneen kakun päälle. Laita jääkaappiin, sillä piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä muhittuaan yön yli jääkaapissa ;)

sitruuna-vaniljakakku

Juhlittiin samalla kertaa äitienpäivää ja serkun 20-vuotis synttäreitä ja minähän se taas halusin ja sainkin leipoa kaiken tarjottavan ;) Tää täytekakku oli kyllä ehdottomasti yks parhaimmista, mitä oon tehnyt ja varmasti teen uudestaankin! Kiitokset taas Kinuskikissalle täyteohjeesta. Äitin suosikiks pääsi :) Kakun lisäks tarjolla oli porkkanapiirakkaa ja kreikkalaista kasvisvoileipäkakkua (ohje löytyy jo blogista; kesäkuu 2o1o).

Image and video hosting by TinyPic

6 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
Spriteä

Sitruunakiisseli ja kerma-vaniljarahka: (ohje suoraan Kinuskikissalta):

Näillä mittasuhteilla syntyy täytteet 24-26 cm vuokaan tehtyyn 4-6 munan kakkuun, kahteen väliin.

Sitruunakiisseli:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ dl sitruunamehua (2-3 sitruunan mehu) + sitruunankuoriraaste
3 keltuaista
75 g voita tai margariinia

Kerma-vaniljarahka:
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) Valion vaniljarahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus: Sprite

Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä. Levitä sitten pohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä kiisselin päälle.

Päälle:
Kakun päälle ohut kerros Valion sitruunarahkaa. Päälle Flora Vispiä ja pursotukset Flora Vispiä värjättynä Wiltonin oranssilla pastavärillä (Kokeilin ekaa kertaa pastaväriä! Aivan ihanaa oli! Kiitokset muuten TaikinaTaivaan Tarjuskalle käyttövinkeistä ;>). Koristeena vielä muutama valmis sokerimassakukkanen ja helmiströsseleitä.

Tässä kuva vielä kaikista tarjottavista:

Image and video hosting by TinyPic