9. toukokuuta 2011

sitruuna-vaniljakakku

Juhlittiin samalla kertaa äitienpäivää ja serkun 20-vuotis synttäreitä ja minähän se taas halusin ja sainkin leipoa kaiken tarjottavan ;) Tää täytekakku oli kyllä ehdottomasti yks parhaimmista, mitä oon tehnyt ja varmasti teen uudestaankin! Kiitokset taas Kinuskikissalle täyteohjeesta. Äitin suosikiks pääsi :) Kakun lisäks tarjolla oli porkkanapiirakkaa ja kreikkalaista kasvisvoileipäkakkua (ohje löytyy jo blogista; kesäkuu 2o1o).

Image and video hosting by TinyPic

6 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
Spriteä

Sitruunakiisseli ja kerma-vaniljarahka: (ohje suoraan Kinuskikissalta):

Näillä mittasuhteilla syntyy täytteet 24-26 cm vuokaan tehtyyn 4-6 munan kakkuun, kahteen väliin.

Sitruunakiisseli:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ dl sitruunamehua (2-3 sitruunan mehu) + sitruunankuoriraaste
3 keltuaista
75 g voita tai margariinia

Kerma-vaniljarahka:
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) Valion vaniljarahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus: Sprite

Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä. Levitä sitten pohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä kiisselin päälle.

Päälle:
Kakun päälle ohut kerros Valion sitruunarahkaa. Päälle Flora Vispiä ja pursotukset Flora Vispiä värjättynä Wiltonin oranssilla pastavärillä (Kokeilin ekaa kertaa pastaväriä! Aivan ihanaa oli! Kiitokset muuten TaikinaTaivaan Tarjuskalle käyttövinkeistä ;>). Koristeena vielä muutama valmis sokerimassakukkanen ja helmiströsseleitä.

Tässä kuva vielä kaikista tarjottavista:

Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja: