9. kesäkuuta 2011

lämminsavulohi voileipäkakku

Ylioppilaan äiti ei pidä erityisemmin kylmäsavulohesta, kuten en minäkään ja päätinkin kokeilla juhliin kalavoileipäkakkua uudella ohjeella. Tällä kertaa Pullahiiren savulohivoileipäkakku. Oli kyllä hyvää, yleensä en tykkää kalavoikkareista, mutta tätä voisin syödä uudestaankin :) Tein kaksi pientä kakkua, mutta toisesta taas vaan kuva. Kuvat ei oo kyllä nyt yhtään hyviä, kun kiireessä otin, ennen vieraiden tuloa..

Image and video hosting by TinyPic

Pullahiiren leivontanurkasta siis ohje, vähän omia muutoksia määrissä ym. Tässä siis yhden (pienen) kakun ohje:

12 ruispaahtoleipää

Täyte 1. (2 täyteväliä)

150g savulohta

200g maustamatonta tuorejuustoa

100g yrtti(-pippuri) tuorejuustoa

100g creme fraishea

tuoretta tilliä

suolaa

valkopippuria

Täyte 2. (1 täyteväli)

1 kypsäksi keitetty kananmuna

½ prk raejuustoa

100g creme fraishea

40 g margariinia

tuoretta tilliä

suolaa

valkopippuria

Kostutus:

sitruunavettä (n. 2,5 dl?)

Kuorrutus:

1 dl laktoositonta kermaa

100g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

valkopippuria

suolaa

Koristelu:

Salaattia, lämminsavulohta, tilliä, sitruunaa, miniluumutomaatteja, kananmunaa


Laita kaikki ensimmäisen täytteen tuorejuustot sekä creme fraishe monitoimikoneeseen ja sekoita sekaisin. Lisää joukkoon myös pilkottu tilli sekä kala ja mausteet. Sekoita täyte tasaiseksi.Valmista täyte2. Sekoita monitoimikoneessa täytteen ainekset raejuustoa lukuunottamatta tasaisesti sekaisin. Lisää lopuksi raejuusto ja sekoita täyte tasaiseksi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Levitä kolme leipää rinnakkain. Kostuta leivät ja lisää päälle puolet 1. täytteestä.Levitä taas leipiä uusi kerros, kostuta ja täyte 2. leipien päälle. Levitä vielä kerros leipää, kostuta ja laita loput 1.täytteestä. Levitä viimeinen leipäkerros ja kostuta. Kääri voileipäkakku hyvin leivinpaperiin ja folioon meheytymään yön yli. Laita vielä kevyt paino esim. leikkuulauta voileipäkakun päälle. Itse laitan vain painon päälle ja kakkukupuun, kun on just tän kokoiselle kakulle sopiva.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Sekoita vielä kerma tuorejuuston sekaan ja mausta kuorrute. Levitä kuorrutetta voileipäkakun päälle tai halutessasi pursota kuorrute kakun reunoille (jos haluat myös päälle enemmän pursotuksia, niin tee kuorrute 1,5 kertaisena). Pese koristeeksi tulevat kasvikset ja pilko sopiviksi. Koristele haluamallasi tavalla.

Tässä vielä kuva kaikista mun tekemistä tarjottavista yhdessä (kinkkuvoileipäkakun ohje löytyy blogista jo aiemmin, heinäkuu 2010 kevyt kinkkuvoileipäkakku):

Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja: