26. heinäkuuta 2010

mansikkakakku

Serkkutyttöni täyttää 9 vuotta ja syntymäpäiviä juhlittiin mökillä jo etukäteen. Toiveena oli perinteinen mansikkakakku.

Tämän kakun kanssa tuli pienen pieniä ongelmia, mutta loppujen lopuksi ihan yllättävän onnistunut kokonaisuus! Pohjan rakenne oli ihan ihmeellinen, erilainen kuin yleensä ja reunat kuivat. Luulin kostuttaneeni pohjakerrosta liikaa ja jätin päällyskerroksen vähemmälle kostutukselle, mutta maistaessamme totesimme, että meidän perheelle kakku ei vaan voi olla liian kostea :D Liian kuiva kylläkin, kuten päällyskerros oli.. Myös diplomaattikreemin kanssa tuli ongelmia, kun muistin veden ja vaniljakreemijauheen suhteen väärin ja siitä tuli liian paksua. Mutta mitäs pienistä, kun ei pienetkään meistä! :) Pursotuksiin olin tällä kertaa kuitenkin tyytyväinen!

Image and video hosting by TinyPic

5 munan vaalea sokerikakkupohja

Kostutus:
maitoa

Välissä:
mansikkahilloa

mansikkasosetta

diplomaattikreemiä (puolet kermaa + puolet vaniljakreemiä)


Päälle:

n. 2 dl Flora Vispiä "kuorrutukseksi". Pursotuksiin n. 2 dl Flora Vispiä, joka on värjätty vaaleanpunaiseksi nestemäisellä, punaisella elintarvikevärillä. Päällä tuoreita, kotimaisia mansikoita.

3 kommenttia:

Marsa kirjoitti...

Näyttää herkulliselta! Tosi hienot pursotukset!

Sirpa kirjoitti...

Kauniit pursotukset ja varmasti herkkua!

Enny kirjoitti...

Kiitos! :)