21. lokakuuta 2010

päärynä-suklaa täytekakku

Noniin, pitkästä aikaa on aikaa leivonnalle, kun kotona viettelen syyslomaa :) Ja sopivasti äiti kysyikin, haluanko tehdä hänen työpaikalleen täytekakun. Tottakai halusin! Ja onnistuikin mielestäni todella hyvin, sekä maultaan että ulkonäöltään.

Image and video hosting by TinyPic

5 munan tumma sokerikakkupohja

Kostutus:
säilykepäärynöiden liemi + spriteä

Päärynämousse (Open Café):
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
1 prk rahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl päärynäsosetta
½ prk säilykepäärynöitä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja päärynäsose sekä pieniksi paloiksi leikatut säilykepäärynät. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Päällä:

Reunapursotukset Flora Vispiä, päällä kaakaojauheella ruskeaksi värjättyä Flora Vispiä ja tummasuklaarouhetta.

Suklaarouhe saatto olla liikaa koristelussa, mutta ihan ok silti :> Tässä kuva vielä sen kanssa:

Image and video hosting by TinyPic

3 kommenttia:

Leipuritar kirjoitti...

toki voit lisätä, minäkin sut :) !!

Leipuritar kirjoitti...

hei en löydä sulta sitä ohjetta siihen marianne kuivakakkuun? kuulostaa hyvältä ;) itse tein marianne mokkapaloja tai suklaapaloja, mitä nyt onkaan.. tuli tooosi herkullisia!!

Enny kirjoitti...

Joo, en vielä oo tehnyt sitä! Tai siis oon tehnyt, mutta en sillein, että blogi olis ollut toiminnassa ;) Meen kotiin ens viikonloppuna ja voisin leipoa äitille ja iskälle :) Sitten tulee ohje tännekin. Hmm, pitäis vaan löytää se ohje jostain :D