9. toukokuuta 2011

porkkanapiirakka

Ystävältä sain tämän ohjeen, kun vappuna tällä herkuteltiin! Silloin ystävä leipoi ja jostain syystä onnistui paljon paremmin, kun mulla tällä kertaa :s En tiiä mistä johtuu, kun ihan samalla ohjeella tehtiin.. Noh. Ehkä ens kerralla paremmin :) Ohje alunperin jostain lehdestä löydetty.
Ja huom! Kuorrutteeseen tulee siis tosiaankin sulatejuustoa, ei maustamatonta tuorejuustoa, niinku joku neropatti ajatteli, vaikka muka luki ohjeen hyvin.. Onneks oli kaupat auki ;>

Image and video hosting by TinyPic

Pohja:

4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
2 leivinjauhetta
6 dl porkkanaraastetta
1 dl kasviöljyä

Pinnalle:
100 g sulatejuustoa
60 g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet jauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste ja öljy taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min, kunnes kypsää keskeltä ja kauniin ruskea päältä.

Valmista päällys sillä aikaa, kun kakku jäähtyy. Sekoita sulatejuusto ja jääkaappikylmä margariini. Lisää seokseen tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä tahna jäähtyneen kakun päälle. Laita jääkaappiin, sillä piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä muhittuaan yön yli jääkaapissa ;)

4 kommenttia:

Ewelyn kirjoitti...

Herkullisen näköinen porkkanapiiras =)

Enny kirjoitti...

Kiitti! Olikin kyllä herkullista ;)

Storytime kirjoitti...

hei enni saat kyllä tehdä tota mulle joskus ;)

Enny kirjoitti...

hihii Veera, just olinki kysymässä, että mikä sun blogin osoite on, mutta luit mun ajatukset <3 varmasti teen honey! ;)