19. kesäkuuta 2011

karpaffee

Teki taas mieli aivan ihanaa kondensoidusta maidosta tehtyä toffeeta ;) Blogista löytyykin jo nimellä pumaffee, oma versio suositusta banoffee-tortusta ja tässä siis karpaloista sama eli karpaffee! Tällä kertaa tein vaan kääretorttupohjalla, kun ei keksejä kaapissa ollut. Oli kyllä taas aivan älyttömän hyvää, ihan herkkua!

Image and video hosting by TinyPic


Pohja (½ kääretorttupohja):
2 munaa
3/4 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Täyte:
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 dl Flora Vispiä
jäisiä karpaloita oman maun mukaan

Keitä kondensoitua maitoa (avaamattomassa tölkissä) n. 2 ½ h. Anna jäähtyä. Valmista kääretorttupohja. Anna jäähtyä. Levitä jäähtynyt toffee pohjan päälle, lisää karpalot toffeen päälle. Vatkaa kermavaahto ja levitä se haluamallasi tavalla kakun päälle. Lisää päälle vielä karpaloja koristeeksi. Nautiskele!

Image and video hosting by TinyPic

3 kommenttia:

Storytime kirjoitti...

tuuppas mullekin joskus leipoon jotain hyväskää! :) voit kato tulla sit katsastaan tän mun kämpän ja muutenkin vaasaa :))

Enny kirjoitti...

Joo! Todellakin haluun tulla sinne! :)

tärpätti kirjoitti...

oi miten herkullisen näköistä