14. lokakuuta 2011

minttusuklaa-päärynäkakku

Tein tätä jo heinäkuussa, kun äiti lopetti vanhassa työpaikassaan (jossa myös minä olin kesätöissä ja loppu just samaan aikaan työt) ja haluttiin viedä työkavereille kakkua :) Ohje oli Kodin Kuvalehdesta, jossa esiteltiin lukijoiden parhaimpia kakkuja. Ei tullut kyllä yhtään samanlainen eikä läheskään yhtä hieno kuin lehdessä oli..

Image and video hosting by TinyPic

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
Päärynöiden liemi (itse laimensin vedellä, koska halusin pohjan kosteammaksi)

Täyte:
1 tlk (400 g) säilykepäärynöitä
+
After Eight-mousse:
4 dl vispikermaa
3/4-1 dl sokeria (tuli melko makeaa, vaikka laitoin vaan 3/4 dl)
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
15 kpl After Eight-minttusuklaakarkkeja

Päällä:
Samaa After Eight-moussea kun täytteenä + pari valmista sokerimassakukkasta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kaada taikina 3 litran voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 180 asteessa 30-35 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Valuta päärynät siivilässä ja säästä liemi. Survo päärynät soseeksi. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Lisää joukkoon ranskankerma ja vaniljasokeri. Leikkaa jääkaappikylmät minttusuklaapalat pieniksi ja sekoita vaahtoon.

Leikkaa kakkupohjaan kaksi väliä ja kostuta välit päärynätölkin mehulla. Levitä alimmalle pohjalle ensin päärynäsurvosta ja sen päälle reilusti minttu-kermavaahtoa. Täytä toinen väli samalla tavalla. Kuorruta kakku lopulla kermaseoksella ja koristele mielesi mukaan.

Tässä vielä molemmat kakut:

Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja: