Kinuskikissa:lta ohje (tässä omin muutoksin kylläkin):
Pohja:
180 g Digestive-keksejä (ite laitoin LU Muru-keksejä, kun en tykkää Digestiveistä)
1 tl kanelia
75 g voita tai margariinia
Valkuais-kermavaahto:
2 valkuaista
6 dl kuohukermaa
Pähkinäsuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Nutella-pähkinäsuklaalevitettä (Ei ollut kaupassa Nutellaa, niin laitoin Rainbown pähkinäsuklaalevitettä, mutta samaa kamaa se on!)
2 rkl vettä
Kaneli-pähkinätäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) Kidius-vaniljavanukasta
2 rkl sokeria
3 mm kanelia
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl vettä
Koristelu:
Brunbergin tummaa suklaata
kermaa
hasselpähkinöitä
TAI
hasselpähkinärouhetta / kokonaisia pähkinöitä
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sekoita muruihin kaneli. Yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon.
Laita pähkinäsuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, kunnes pinta on hieman hyytynyt (n. 30 min).
Laita kaneli-pähkinätäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jäljellä olevaan vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto, vaniljavanukas, sokeri, kaneli ja hasselpähkinärouhe. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan pähkinäsuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Voit heiluttaa vuokaa lopuksi hieman – näin levitysjäljet tasoittuvat. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Annoin olla yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti