12 täysjyväpaahtoleipää
Porotäyte:
300 g pororouhetta
2 dl kurkkusalaattia
2 prk ranskankermaa
400 g savuporotuorejuustoa
5 keitettyä kananmunaa
Kostutus:
3 dl maitoa
Kuorrutus:
1 prk ruohosipulituorejuustoa (200g)
1 prk ranskankermaa
Valmista täyte. Vaahdota tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää vaahtoon pororouhe ja mausta mustapippurilla.
Leikkaa leivistä reunat pois ja laita 2 pitkää viipaletta vierekkäin tarjoilualustalle.
Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kurkkusalaattia. Levitä kolmasosa porotäytteestä kurkkusalaatin päälle. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin viipaloidut keitetyt kananmunat. Levitä niiden päälle porotäytettä.. Kolmanteen väliin taas kurkkusalaattia ja porotäytettä. Lado vielä päälle yksi leipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele.
2 kommenttia:
Kuulostaa hyvältä porokakku! En ole itse koskaan edes maistanut porovoikkaria, saati tehnyt. Jos vaikka joskus tulisi tilaisuus :)
Oli kyllä hyvää, vaikken itekään ole ennen edes paljoa poroa syönyt :) Porukoitten mielestä oli parasta voikkaria, mitä oon tehnyt!
Lähetä kommentti