2. elokuuta 2010

appelsiini-kinuski täytekakku

Tämä meni siis myös yhteissyntymäpäiville :)

Image and video hosting by TinyPic

6 munan vaalea sokerikakkupohja

Täyte:
400 g Valio Viola appelsiinituorejuustoa
2 ½ dl Flora Vispiä
n. 1 ½ dl kinuskikastiketta
2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita appelsiinituorejuusto joustavammaksi. Yhdistä, lisää kinuskikastike ja vanilliinisokeri ja sekoita vielä kaikki keskenään.

Päälle:

Kinuski (luotin Kinuskikissan ratkaisuun tässä kinuskin keittämisessä):
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Riittää halkaisijaltaan max 24 cm kakkuun. Laita ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehuu. Pienennä lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen n. 15-20 minuuttia. Aika voi vaihdella, mutta itselläni taisi mennä hieman ylikin tuon 20 minuutin. Kinuski oli hyvänmakuista, mutta vähän epätasaisesti meni kakun päälle ja oli melko tummaa. Huomasi kyllä, etten ole todella todella pitkään aikaan tehnyt kinuskikakkua.


Pursotukset
ovat Flora Vispiä.

Image and video hosting by TinyPic

1 kommentti:

sokeriperhonen kirjoitti...

kiitos kommentista! Lisään sinut myös sivuilleni :) Tosi hyvän näköinen kakku!!