18. elokuuta 2010

lohivoileipäkakku

Äiti on jo pitkään haikaillut kalavoileipäkakun perään ja nyt tuli sellaisen tekemiseen tilaisuus, kun hänellä oli "tyttöjen ilta" kavereiden kanssa :) Kinuskikissan loistavasta blogista olen löytänyt ohjeen tähänkin herkkuun. Tein kakusta vain puolet pienemmän ja pienin muutoksin.

Image and video hosting by TinyPic

6 täysjyväpaahtoleipää
6 ruispaahtoleipää

Täyte:
200 g lämminsavulohta
125 g kylmäsavulohta
1,5 rkl sitruunamehua
1 nippu tilliä
200 g ranskankermaa
300 g ruohosipulituorejuustoa
yht. 1/4 tl musta- ja valkopippuria

Kostutus:
maun mukaan maitoa

Koristelu:
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ohennettuna maidolla)
25 g kylmäsavulohta
tilliä
kurkkua
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä

Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi (n. 5 min). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja pippurit.

Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kolme palaa ruispaahtoleipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle täysjyväpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Itselläni on kakkukupu, jossa säilytän kakkuja.

Levitä pinnalle maidolla ohennettua tuorejuustoa. Itselläni tuorejuusto meni todella pakkuraiseksi, joten ranskankerma voisi toimia paremmin ohennuksena.. Koristele mielesi mukaan.

Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja: