18. elokuuta 2010

omenakakku

Äiti on tätä pienenä syönyt kotonaan ja halusi, että kokeilen leipoa tätä, kun sai työkaveriltaan kotimaisia omenoita :) Hyvää oli tämäkin taas! Vaikka pieniä kömmähdyksiä kävikin ja ulkonäkö ei ole mikään maailman upein - mutta makuhan se pääasia on :D Kyllä pyydettiin, että tekisin uudestaankin.

Image and video hosting by TinyPic

"Päällynen":
3-4 isoa omenaa (itse laitoin 8 pientä kotimaista omenaa)
1 rkl fariinisokeria
1 rkl voita


Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 muna
1 ½ dl maitoa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota (irtopohja)kakkuvuoka. Viipaloi omenat. Sulata voi, lisää sekaan fariinisokeri ja omenaviipaleet. Levitä kakkuvuoan pohjalle.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Vatkaa kananmuna ja lisää se sekä maito muiden joukkoon. Levitä omenaviipaleiden päälle.

Paista uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Itse kokeilen aina puutikulla, ettei siihen tartu mitään ja silloin on sopivan kypsä. "Kaada"/keikauta tarjoilulautaselle, anna jäähtyä hiukan ja nauti! Tämän kanssa voisi sopia myös vaniljakastike, mutta hyvältä maistui ilmankin :)

6 kommenttia:

Hönttä kirjoitti...

Kiva saada uusia omppuohjeita, kun kohta niille on taas kovasti käyttöä :)

Enny kirjoitti...

Niimpä :) Ja oli kyllä todella hyvää, suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Maukkaalta näyttävä piiras!
Matkailu avartaa ammattinakin ja siihen voi helposti kytkeä kotimaan ihanat tai ulkomaiden erikoiset leipomukset. Onnea opintoihin!

Enny kirjoitti...

Totta ja kiitos! :)

Ebe kirjoitti...

Omenaherkut aina maistuvat ja useinkaan omppupiirakka ei nyt niin silmiä hivelevä ole, mutta ah ja voi, sitäkin herkullisempi. Nam!

Enny kirjoitti...

Aivan :) Suosittelen kyllä tätä, oli ihanan mehevää!