29. lokakuuta 2011

kristallipullat

Tämä ohje on Pullahiiren leivontanurkka-blogista, josta löytyy aivan mahtavan herkullisia ohjeita! :) Näitä pullia olen tehnyt joskus aiemminkin, mutta silloin pidin niitä liian vähän aikaa uunissa ja ne jäivät raa'aksi, mutta nyt onnistui oikein hyvin. Näistä tuli ihan mun ja porukoiden lempparipullia, joten varmasti teen uudestaankin! Nytkin tein näitä ensin lauantaina mökille, kun sinne tuli sukulaisiakin ja sitten iskä halusi näitä uudestaan vielä tänään sunnuntainakin ja minähän leivon, kun pyydetään ;)

Image and video hosting by TinyPic

Ohje suoraan Pullahiireltä:

Taikina:
2 dl Vanilla-vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Juoksevaa tai 50 g margariinia
Voiteluun:
½ dl Juoksevaa tai 50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria


Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi ( ne ovat pieniä) tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.

Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita. Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.

4 kommenttia:

leipuritar kirjoitti...

Joo no tääkin on jo aikansa elänyt kerrostalo, mut kalusteil saa yllättävän paljon aikaan.. meil oli ihan alkuun just jotain toosi halpiskamoja ja tutuilta saatuja juttuja mut sit oon täs parin vuoden aikana alkanut haalimaan uudempia ja semmosia et vois pitää ihan tulevassa omassa kodissakin sitten.. mut siis kyllä täällä jotain listoja repsottaa ja maalinpinnat on halkeilleet, osan olen kunnostanut ja maalannut uusiksi ja ollaan jotain muita pikku muutoksia tänne tehty. Mut ei tää mikää luksus oo :D hauska kuulla et sullaki sama tyyli. Ite tykkään modernista ja semmosest yksinkertaisen tyylikkäästä. mut sit maalaisromantiikka on kans ihanaa, päätin et annan makuuhuoneen olla maalaisromanttinen ja muu kämppä olis sit modermipi ;)

Siroa Sokeria kirjoitti...

Blogissani on pieni tunnustus sinulle :)

Enny kirjoitti...

Voi kiitos paljon! :)

Minka kirjoitti...

Oi kristallipullia, nam! Enpä olekaan tehnyt näitä piiitkään aikaan. Täytyy varmaan pitää joku pullaapäivä lähiaikoina :-)