27. joulukuuta 2010

karpalojäädyke

Kaverilta sain tähän ohjeen, suositteli jouluherkuksi, kun niillä tätä aina jouluna syödään :) Ja olikin kyllä todella hyvää! Ihanan raikasta raskaan jouluaterian jälkeen ;) Ohje on alunperin jostain lehdestä löydetty.

Image and video hosting by TinyPic

4 keltuaista
1 1/4 dl sokeria
4 valkuaista
ripaus suolaa
5 dl kuohukermaa
2 dl soseutettuja karpaloita

1. Vatkaa keltuaiset ja 3/4 dl sokeria vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Vatkaa valkuaiset, ripaus suolaa ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.
3. Vatkaa vielä erikseen kerma vaahdoksi.
4. Sekoita vaahdot keskenään varovasti nostellen, ei enää vatkaten.
5. Lisää karpalosurvos, sekoita ja tarkista maku.
6. Kaada vaahto kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai kakkuvuokaan.
7. Peitä kelmulla ja pakasta vähintään 6 h. (Voi tehdä myös hyvissä ajoin etukäteen, itse tein 3 päivää ennen tarjoilua.)
8. Anna olla hetki lämpimässä tai kastele vuokaa lämpimällä vedellä, jotta jäädyke irtoaa reunoista. Kumoa tarjoiluvadille.
9. Tarjoile. Itse tarjoilin valmiin kinuskikastikkeen kanssa, mutta myös karpalot tai karpalokastike sopisi.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja: