Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl emmental-juustoraastetta
150 g margariinia
½ dl vettä
Täyte:
1 sipuli
1 ½ dl persiljaa
100 g kylmäsavuporoa
100 g palvikinkkua
3 munaa
120 g smetanaa
2 dl ruokakermaa
2 dl emmental-juustoraastetta
mustapippuria
150-200 g leipäjuustoa
Sekoita jauhot ja emmental-raaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Hienonna sipuli ja persilja. Leikkaa poro ja kinkku kuutioiksi. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään leipäjuustoa lukuun ottamatta. Kaada täyte vuokaan.Leikkaa leipäjuusto paloiksi tai ota siitä kuvioita muotilla. Asettele juustot täytteen päälle.Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.
2 kommenttia:
Nam, näyttää tosi herkulliselta.
tää oli niiiin herkullista! iskäkin olis halunnut toisen palan, mutta kappas vaan, oli loppunut kesken. kovasti ne mun kummisedän kanssa yritti mua saada tekemään uutta piirakkaa, mutta ei ollut aineita enää ;) varmasti teen kyllä toistekin!
Lähetä kommentti