6. joulukuuta 2010

lapin poro-kinkkupiiras

Kinuskikissalta tämäkin herkullinen ohje on löytynyt. Äiti ja iskä rakastavat poron lihaa ja sen vuoksi tämän ohjeen valitsinkin kaikkien perus kinkkupiirakoiden joukosta. Ja itsenäisyyspäivänä siis tätäkin oli tarjolla :>

Image and video hosting by TinyPic

Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl emmental-juustoraastetta
150 g margariinia
½ dl vettä

Täyte:
1 sipuli
1 ½ dl persiljaa
100 g kylmäsavuporoa
100 g palvikinkkua
3 munaa
120 g smetanaa
2 dl ruokakermaa
2 dl emmental-juustoraastetta
mustapippuria
150-200 g leipäjuustoa

Sekoita jauhot ja emmental-raaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja persilja. Leikkaa poro ja kinkku kuutioiksi. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään leipäjuustoa lukuun ottamatta. Kaada täyte vuokaan.Leikkaa leipäjuusto paloiksi tai ota siitä kuvioita muotilla. Asettele juustot täytteen päälle.Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.

Image and video hosting by TinyPic

2 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Nam, näyttää tosi herkulliselta.

Enny kirjoitti...

tää oli niiiin herkullista! iskäkin olis halunnut toisen palan, mutta kappas vaan, oli loppunut kesken. kovasti ne mun kummisedän kanssa yritti mua saada tekemään uutta piirakkaa, mutta ei ollut aineita enää ;) varmasti teen kyllä toistekin!