27. kesäkuuta 2010

kevyt kalkkunavoileipäkakku

Kinuskikissan loistavien ohjeiden joukosta löytyi myös tämä, hyvää oli! Tein muuten samalla tavalla, mutta vähemmällä leipämäärällä. Täytettä tein kuitenkin saman verran, mutta olipa ainakin kunnolla :D

Image and video hosting by TinyPic

16 täysjyväpaahtoleipäviipaletta

Täyte:
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
¾ dl ruohosipulisilppua
1 tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g valkosipulituorejuustoa (13 %)
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
100 g maitorahkaa

Kostutus:
maitoa

Kuorrutus:
100 g maitorahkaa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
½ dl kevyt-majoneesia

Koristelu:
miniluumutomaatteja
nippu vihreitä viinirypäleitä
persiljaa
pari siivua ohuen ohutta kalkkunaleikkelettä
kurkkua
jääsalaattia

Leikkaa kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois.

Aseta tarjoilulautaselle neljä (2×2) leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa myös kakun päällinen.

Suojaa kakun pinta foliolla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Tasoita kuorrutteella ensin kakun reunat ja levitä jäljelle jäävä osa kakun päällisosaan. Koristele oman mielesi mukaan.

Ei kommentteja: