36 Täysjyvä-/ruispaahtoleipää
Broileri-fetatäyte:
600 g broilerin naturel filesuikaleita
200 g fetajuustoa
1 punasipuli
1 punainen paprika
3 prk Kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa ( a´100 g )
1 prk ranskankermaa
Tzatziki:
300 g kurkkua
2 dl turkkilaista maustamatonta jugurttia
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 maustemitta viinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
Kostutus:
2 dl maitoa
Päälle:
2 prk Kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
Koristelu:
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
kurkkua
mustia oliiveja
ohuen ohutta broilerinleikkelettä
Valmista ensimmäinen täyte. Paista broilerinsuikaleet ja jäähdytä. Leikkaa broileri pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja paprika. Murenna fetajuusto haarukalla ja yhdistä kaikki täytteen ainekset.
Valmista tzatziki. Raasta kurkku karkeaksi, purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste ja jugurtti keskenään ja lisää seokseen loput ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros paahtoleipiä. Tämä kakku on kooltaan 3 x 4 leipää. Levitä puolet broileritäytteestä leipien päälle. Lado toinen kerros paahtoleipiä ja levitä toiseen väliin tzatziki. Kolmas leipäkerros ja kolmanteen väliin loput broileri-fetatäytteestä. Lado päälle vielä kerros paahtoleipäpaloja. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin seuraavaan päivään.
Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti