27. kesäkuuta 2010

kookoskakku

Äiti rakastaa kookoksen makua, joten mikä olisikaan parempi vaihtoehto äitienpäiväksi kuin kookosmoussella täytetty kermainen täytekakku?

Image and video hosting by TinyPic

Tumma sokerikakkupohja

Kostutus:
Spriteä

Kookosmousse (Karamelli cakes):

2 dl kookoskermaa (esim. SantaMaria)

2 kananmunan valkuaista

vaniljasokeria maun mukaan

2,5 dl Flora vispiä

1 dl kookoshiutaleita

3 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kookoskermaa kattilassa 2-3 minuuttia. Jäähdytä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja kookoshiutaleet. Vatkaa kovaksi vaahdoksi valkuaiset. Sulata liivatteet kuumaan kookoskermaan ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vispikermaseokseen. Lopuksi lisää valkuaisvaahto joukkoon varovasti sekoittaen.


Päällä:

Flora Vispiä, Bounty-suklaarouhetta ja valmiina kaupasta ostettu ruusu.

Ei kommentteja: