Ohje on Valion sivuilta otettu ja tää on aivan ta-jut-to-man hyvää! Ei ehkä mikään kaunis kakku, mutta sitäkin parempaa :p
Pohja:
100 g Valio voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
500 g Valio maitorahkaa
2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola maustamaton -tuorejuustoa
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 keltuaista
5 valkuaista
Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n ja korkeudeltaan 7 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka peitettynä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte. Yhdistä kulhossa maitorahka, Viola, limetin- tai sitruunankuoriraaste ja mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, siivilän läpi sihdattu perunajauho ja keltuaiset. Sekoita seos tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuais-sokerivaahto parissa erässä täytteen joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hieman ja irrota vuoasta. Sihtaa kakulle halutessasi tomusokeria. Tarjoa esim. marjakastikkeen kanssa. Itse tarjoilin sekä vadelmakastikkeen että mansikkasoseen kanssa.
Tässä vielä kuva iskän synttäreiden tarjoiluista:
1 kommentti:
Tervetuloa blogi maailmaan =)
*Juustokakut, varsinkin nää uunissa tehdyt on kyllä maailman parhaita!!!
Lähetä kommentti