27. kesäkuuta 2010

mansikka-sitruuna täytekakku

Serkun valmistujaisiin sain tehdä myös täytekakun, onnistuikin ihan hyvin ja kovasti vieraat kuulemma tykkäsivät :)

Image and video hosting by TinyPic

6 munan vaalea sokerikakkupohja

Mansikkamousse (Pullahiiren leivontanurkka):

6 dl vispikermaa
n. 600 g pakastemansikoita
3 liivatelehteä
tilkka vettä
tomusokeria
vaniljasokeria

Laita liivatteet likoon ja sulata pakastemansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Muussaa mansikat tehosekoittimella tai ihan haarukalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos mansikkasurvoksen joukkoon ja lisää joukkoon vatkattu kerma. Sekoita tasaiseksi mousseksi ja täytä kakku irtopohjavuokaan.
Laitoin kakun väliin lisäksi ohuen kerroksen lemon curdia.

Päälle:

Kakun pinnalla on Valion sitruunarahkaa. Reunapursotukset ovat Flora Vispiä ja päällä kotimaisia tuoreita mansikoita.

Tässä vielä kuva serkun valmistujaisjuhliin tekemistäni molemmista kakuista tarjoilupöydässä:

Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja: