26. kesäkuuta 2010

perus sokerikakkupohja

Teen tällä samalla ohjeella aina pohjat täytekakkuihin, koska tää on hyväksi todettu ja äidiltä opittu :) Eli:
  1. Riko kananmunat desikippoon ja katso määrä.
  2. Kaada joukkoon saman verran sokeria ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toiseen kulhoon sama määrä jauhoja ja sekoita joukkoon yksi teelusikallinen leivinjauhetta. (Jos haluat tumman kakkupohjan, lisää joukkoon maun mukaan tummaa kaakaojauhetta.)
  4. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon esimerkiksi puulusikkaa/-haarukkaa käyttäen.
  5. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja: