27. kesäkuuta 2010

kreikkalainen kasvisvoileipäkakku

Kinuskikissalta olen itse ottanut ohjeen, mutta näitä on monissa blogeissa vähän eri muunnoksina. Tämä oli ensimmäinen voileipäkakkuni, jonka tein vanhempien ja heidän perhetuttujensa uuden vuoden juhliin eli en päässyt itse edes maistamaan. Kovasti he kehuivat, joten pitää joskus tehdä uudestaankin, että saa itsekin maistaa :)

Nyt toukokuussa 2011 sain itekin maistaa ja hyvää oli, ylempänä kuva tästä uudesta kakusta, vähän on kyllä taidot kehittynyt, ainakin omasta mielestä :)


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

12 täysjyväpaahtoleipää


Feta-paprikatäyte:
90 g feta/salaattijuustoa
½ pienestä punasipulista
1 dl rucolaa
1 punainen paprika
100 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g smetanaa
mustapippuria
100 g aurinkokuivatun tomaatin suikaleita

Kurkku-valkosipulitäyte:
20 cm tuorekurkkua
60 g smetanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso valkosipulinkynsi

Kostutus:
n. 2 dl sitruunavettä (josta sitruunamehua n. ¼ dl)

Kuorrutus:
300-400 g maustamatonta tuorejuustoa
maitoa

Koristelu:
juustoraastetta
feta/salaattijuustoa
kirsikkatomaatteja
oliiveja

Raasta aluksi kurkku ja laita se siivilään valumaan. Valuta myös aurinkokuivatuista tomaateista suurin osa öljystä pois.

Hienonna feta/salaattijuusto, punasipuli ja rucola. Leikkaa paprika kuutioiksi. Yhdistä kaikki feta-paprikatäytteen ainekset keskenään aurinkokuivattuja tomaatteja lukuun ottamatta. Aurinkokuivatut tomaatit voit leikata jo valmiiksi hieman pienempiin paloihin (vaikka käyttäisitkin valmiita suikaleita).

Valmista toinen täyte yhdistämällä kurkkuraaste, smetana ja tuorejuusto keskenään. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kokoa kakku haluamaasi muotoon: joko neliöksi tai kapeaksi ja pitkäksi kakuksi. Aseta neljä leipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta sitruunavedellä.

Levitä päälle feta-paprikatäyte ja ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaatit (vaihekuvassa tomaatit täytteen alle, käy näinkin).

Laita päälle toinen kerros paahtoleipiä ja kostuta. Levitä tähän väliin kurkku-valkosipulitäyte. Laita päällimmäiseksi loput neljä paahtoleipää ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Ohenna kuorruttamiseen varattua tuorejuustoa maidolla sopivan levittyväksi. Peitä tuorejuustolla kakun reunat ja tarpeen mukaan päällisosakin. Painele reunoille juustoraastetta. Koristele.

Ei kommentteja: