27. kesäkuuta 2010

mansikka-suklaa täytekakku

Tein tämän kakun, kun serkut tulivat kyläilemään syyslomalla ja oli hirveä hinku leipoa. Tämä on ollut parasta kakkua mitä tähän mennessä olen tehnyt ja syönyt!

Image and video hosting by TinyPic

Tumma sokerikakkupohja


Kostutus:
Spriteä

Mansikkatäyte (Kinuskikissa)

250 g mansikoita
2 ½ dl mansikkakermaa (Valio)
½ prk rahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä pohjan päälle.

Helppo maitosuklaatäyte (Karamelli cakes)

2,5 dl Flora vispiä

150 g maitosuklaata

1 tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Lisää vaahtoa vähän kerrallaan suklaan sekaan. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle.

Päällä:

Nestemäisellä punaisella elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi värjätty kermavaahto, Flora Vispiä ja Fazerin sinistä suklaarouhetta.

Ei kommentteja: