27. kesäkuuta 2010

pipari-puolukka täytekakku

Viime marraskuussa äiti palasi sairasloman jälkeen töihin ja halusi viedä työkavereille jotain jouluista herkkua.

Image and video hosting by TinyPic

Piparkakkumausteella maustettu vaalea sokerikakkupohja

Kostutus:
maitoa

Puolukkatäyte (Karamelli Cakes):
1 prk Flora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl puolukkaa
1 dl vettä

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Keitä kattilassa 2 dl puolukkaa ja 1 dl vettä. Surso marjoja ja siivilöi ne pois. Ota talteen 1 dl valmista puolukkamehua. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri, tuorejuusto sekä loput puolukat (hieman survottuna). Sulata liivatteet kuumaan puolukkamehuun ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoseokseen.


Päällä:

Flora Vispiä ja Fazerin piparkakkusuklaarouhetta.


Ei kommentteja: