27. kesäkuuta 2010

cheese cake

Ohje on Valion sivuilta otettu ja tää on aivan ta-jut-to-man hyvää! Ei ehkä mikään kaunis kakku, mutta sitäkin parempaa :p

Image and video hosting by TinyPic

Pohja:
100 g Valio voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g Valio maitorahkaa
2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola maustamaton -tuorejuustoa
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 keltuaista
5 valkuaista

Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n ja korkeudeltaan 7 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka peitettynä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Yhdistä kulhossa maitorahka, Viola, limetin- tai sitruunankuoriraaste ja mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, siivilän läpi sihdattu perunajauho ja keltuaiset. Sekoita seos tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuais-sokerivaahto parissa erässä täytteen joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte taikinapohjalle.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hieman ja irrota vuoasta. Sihtaa kakulle halutessasi tomusokeria. Tarjoa esim. marjakastikkeen kanssa. Itse tarjoilin sekä vadelmakastikkeen että mansikkasoseen kanssa.

Image and video hosting by TinyPic

Tässä vielä kuva iskän synttäreiden tarjoiluista:

Image and video hosting by TinyPic

1 kommentti:

Teresa kirjoitti...

Tervetuloa blogi maailmaan =)
*Juustokakut, varsinkin nää uunissa tehdyt on kyllä maailman parhaita!!!