27. kesäkuuta 2010

jogurtti-suklaakakku

Tämä ohje siis löytynyt Mansikkamäki-blogista, tein vain yhden ison kakun, en montaa pientä leivosta :) Aivan tajuttoman hyvää oli! Nam.

Image and video hosting by TinyPic
Pohja:

3 dl sokeria

2 1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia (maustettukin käy esim.vaniljajogurtti)

3 kananmunaa

1 1/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä

90 g taloussuklaata, sulatettuna ja jäähdytettynä

1 tl vanilliinisokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl leivinsoodaa

1/4 tl suolaa


Kuorrutus:

2 1/2 dl rouhittua taloussuklaata

1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia


1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 2 litran neliömäinen vuoka kevyesti.

2. Vatkaa sokeri, 2 1/2 dl jogurttia, munat, voi, sulatettu suklaa ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin.

3. Lisää jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä seos voideltuun vuokaan.

4. Paista 30-35 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla.

5. Valmista kuorrutus: Sulata suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan suklaata sekoittaen. Ota kattila liedeltä, lisää jogurtti ja sekoita sileäksi. Levitä kuorrutus tasaiseksi kakun päälle (Sulatin suklaan varmuuden vuoksi vesihauteessa). Kuorrutuksen jähmettyä kakun voi leikata paloiksi.

2 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Tämä on hyvää :D

http://ebetys.com/blog/2377006/jogurttisydamet/

Enny kirjoitti...

Noniin, hyvä, että selvis kenen blogista tää herkku on löytynyt! :) Hyvä, että ilmoitit. Laitan ylös.